پادکست هلندی BNR فاش کرده که پلیس هلند با پر کردن فرم و ارسال اون به تلگرام، بلافاصله اطلاعات کاربران ناشناس رو دریافت میکنه.
محققای پادکست BNR طبق گزارشاتی که براساس اصل دولت باز (Open Government Act) از پلیس هلند دریافت کردن، متوجه شدن که پلیس هلند در مواردی با پر کردن فرم و ارسال اون به تلگرام، به داده های افراد دسترسی داشته.
درخواست ها به دفتر تلگرام در دوبی ارسال میشن و داده ها مطابق با درخواست (IP یا شماره تلفن) ، برگردونده میشن.
طبق قوانین تلگرام این مورد تنها در صورتیکه ، حکم دادگاه براش بیاد که صاحب اکانت مظنون به تروریسم هستش ،فراهمه و تلگرام IP و شماره تلفن رو در اختیار اون نهاد دولتی قرار میده. به گفته تلگرام تا الان این مورد اتفاق نیافتاده و اگه موردی باشه بعد از شش ماه در گزارش شفافیتش منتشر میشه. این گفته تلگرام یکمی مورد دار شده یکی همین قضیه هلند و یکی هم قبلا برای آلمان بوده ، اما تلگرام نوشته موردی نداشته.
من به بات گزارش شفافیت مراجعه کردم و فقط امکان مشاهده کشوری که اکانت از اونجا ثبت شده وجود داره، که برای ایران نتیجه زیر رو داشت :
تلگرام در خصوص ایران گفته که:
هیچ گزارش شفافیتی برای منطقه ی شما وجود نداره. اگه شماره تلفن یا IP براساس سیاست حریم خصوص 8.3 به اشتراک بذاریم، بعد از 6 ماه در گزارش شفافیتمون اعلام میکنیم.
نکته: حکم دادگاه باید از یه کشور با شاخص دمکراسی بالا دریافت بشه تا اصل دمکراسی در نظر گرفته بشه. در این موارد فقط IP و شماره تلفن به اشتراک گذاشته میشه.
علاوه بر هلند ، Heise هم خبر داده بود که پلیس فدرال آلمان هم با پر کردن فرم درخواست، تونسته به داده های کاربران تلگرام دسترسی داشته باشه.
پلیس فدرال آلمان در سال 2022 ، 202 درخواست برای تلگرام ارسال کرده که تلگرام به 64 مورد پاسخ داده و برای 25 مورد اطلاعات کاربر رو تحویل داده اما مشخص نیست که هلند چند بار چنین درخواستی رو از تلگرام داشته.