Locked Shields یه مانور یا تمرین در حوزه تیم های آبی هستش که با هدف ارتقاء مهارت های متخصصین امنیت سایبری در زمینه دفاع از سیستم های حیاتی و فناوری اطلاعات برگزار میشه.
این تمرین دفاعی، در سال 2010 ، توسط NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE) ایجاد و هر ساله در استونی برگزار میشه. روش برگزاری هم به این صورت هستش که یه تیم قرمز حملاتی رو به زیرساخت های حیاتی و فناوری اطلاعات مثله بخش های بانکی و انرژی و … ، یه کشور فرضی انجام میده و شرکت کنندگان که از کشور های مختلف و در قالب تیمی حضور دارن، باید این حملات شناسایی و دفع کنن.
حملات براساس سناریوهای واقعی هستش و علاوه بر مباحث فنی که یه حمله بزرگ و پیچیده رو در نظر میگیرن، مواردی مانند اجرای تصمیمات استراتژیک ، حل چالش های فارنزیکی و حقوقی و رسانه ای هم مد نظر گرفته میشه.
در سال 2021، 22 تیم آبی حضور داشتن که هر تیم بطور متوسط 40 عضو داشت و در کل 5000 سیستم مجازی در نظر گرفته بودن و 4000 حمله انجام شده بود.
در سال 2022 ، 2000 شرکت کننده از 32 کشور حضور داشتن . این برنامه شامل 5500 سیستم مجازی و 8000 حمله بود.
در نسخه 2023 این برنامه که هفته پیش در استونی برگزار شد ، تقریبا 3000 شرکت کننده از 38 کشور حضور داشتن. یکی از دلایل این افزایش ، جنگ روسیه و اوکراین بوده که در اون از ابزارهای جنگ سایبری هم استفاده شده بود. کشورها با حضور در این تمرین ، خودشون رو از لحاط دفاعی محک میزنن.
وزیر دفاع استونی ، Hanno Pevkur، گفته که سال گذشته نشون داد که قدرت ،در دفاع سایبری چقدر میتونه مهم باشه. جنگ سایبری شاید در جنگ های محرک زیاد به چشم نیاد اما واقعیت اینه که ، با فعالیتهای زمان جنگ ادغام میشه. داشتن مهارت سایبری از طریق سرمایه گذاری امکانپذیره. البته نه فقط سرمایه گذاری مالی ، بلکه ایجاد چنین تمرینهایی هم نوعی سرمایه گذاری هستش که در اون شرکت کنندگان با هم تمرین میکنن، آموزش میبینن و تبادل تجربه و دانش میکنن و با هم ایمن میشن.